Onze honden

Wij hebben 3 Border Collies om ons te helpen bij het werk met de schapen. Zij halen de schapen voor ons op, brengen ze naar de weide en helpen verweiden. Dit is hun lust en hun leven. Border Collies zijn van oudsher gefokt om schapen te drijven en zij hebben dit van nature ook al in zich. Het zijn echte werkhonden en zeer intelligent Uiteraard moeten ze wel getraind worden, zodat de schapen ook daar terecht komen waar wij dat bedacht hebben.

   
Gwen (2009), de enigste teef tussen de twee reuen. Ondanks dat staat zij haar "mannetje" wel! Gwen regelt graag de verhoudingen tussen de reuen. Verder is Gwen een harde werker, met veel overwicht over de schapen. De schapen weten met Gwen meteen wie ze voor zich hebben en hebben respect voor haar.Verder hebben we Grant (2010) een hele lieve zachte hond. Als er een schaap vast blijft zitten in bijvoorbeeld een bramenstruik, blijft Grant ernaast zitten wachten tot wij hem los maken. Verder werkt hij ook ontzettend graag met de schapen.
En de jongste is Joep (2012). Joep is een zoon van Gwen en Grant. Qua karakter zit hij ook precies tussen zijn vader en moeder in. De gedrevenheid van zijn moeder, maar de rust van zijn vader.