Ons verhaal...


Ons verhaal is begonnen in het voorjaar van 2004...

Tot die tijd was Rens internationaal vrachtwagen chauffeur en Yvonne grafisch ontwerpster. Zij wilden al lange tijd iets met dieren gaan doen. Veel werd overdacht, bekeken en berekend. Uiteindelijk werden het melkschapen waar zij beide hun hart aan kwijt raakten en graag hele dagen mee bezig wilden zijn. In 2004 werden de eerste zeeuwse melkschapen aangeschaft en na lang zoeken werd een pachtboerderij in Kwadendamme gevonden waar zij tijdelijk konden verblijven. Tot maximaal 2012. Hier werd een mooi bedrijf opgebouwd. De voornaamste tak was het schapen melken en daarnaast hadden zij een kleine boerderijwinkel met een boerderijterras. De jaren verstreken. 2012 kwam in zicht. Er werd gezocht naar een andere locatie en na lang wikken en wegen werd deze gevonden in de schaapskooi te Heinkenszand. 


 
Op 1 april 2011 trokken zij in de schaapskooi. Daar was op alle vlakken veel werk te verzetten. Het bezoekerscentrum werd nieuw leven in geblazen en de schapen werden gemolken in de schaapskooi. Het liep erg goed, bijna te goed. Het bezoekerscentrum werd drukker en drukker. Totdat er een punt komt waarop Rens en Yvonne opmerken dat Yvonne eigenlijk zo goed als niet meer in de stal komt. Dat vinden zij beiden jammer. Ook het vele werk wat zij veelal met z'n tweeën verzetten wordt steeds meer en eigenlijk teveel. Er wordt veel overlegd, gewikt en gewogen. Besloten wordt: de schapen, daar ligt ons beider hart. Daar willen we ons weer met z'n tweeën mee bezig gaan houden. Er wordt op zoek gegaan naar een goed, mooi en ruim onderkomen voor hun inmiddels bijna 250 schapen en voor hunzelf. Dit wordt gevonden in Wolphaartsdijk. Voor de schaapskooi vinden zij opvolgers, want dat is toch ook wel een beetje hun kindje welke is uitgegroeid tot een volwassen bedrijf. Vanaf 1 december 2016 hebben zij zich in Wolphaartsdijk gevestigd, waar zij zich volledig op de schapen kunnen richten.

Afbeelding invoegen
 
Vanaf najaar 2021 hebben zij mede door omstandigheden een ander pad in moeten slaan. Zij stoppen met melken. Sinds zomer 2022 hebben zij ook een knoop doorgehakt om na 18 jaar weer het schapenras te gaan houden, waar zij ooit samen mee begonnen zijn: de Hampshire Down. Zij gaan zich volledig richten of de fok van deze dieren en willen een hoogwaardig gezond dier fokken. Daarnaast hebben ze de stal waar eerst de melkschapen stonden en de melkstal was, omgetoverd tot een mooie stalling voor caravans, vouwwagens, boten, campers, auto's en motoren.
 
Afbeelding invoegen

Yvonne is tevens gecertificeerd Paardencoach en gecertificeerd DISC coach. Zij coacht mensen bij het vergroten van zelfvertrouwen, zelfontwikkeling, traumaverwerking, inzicht krijgen in je eigen of een ander zijn gedrag en helpt om te ontdekken wat de reden is dat iemand vast kan lopen op relationeel en/of zakelijk gebied. 

Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen