Coaching

*Wordt het je soms even teveel (burn out)
*Wil je meer zelfinzicht en je zelf verder ontwikkelen
*Heb je heftige ervaringen meegemaakt welke je geen plekje kunt geven
*Zit je niet lekker in je vel (letterlijk en figuurlijk)
*Heb je het idee dat je stil lijkt te staan
*Wil je meer inzicht in je eigen gedrag en dat van een ander
*Wil je een betere sfeer en meer begrip in jullie team
 
Yvonne coacht mensen met bovenstaande thema's. Dit kan met behulp van paardencoaching, DISC of andere tools en methodes. Na een intake bepalen we welke route het beste past voor jou.
Yvonne is gecertificeerd paardencoach (Caprilli) en gecertificeerd DISC coach.
  Afbeelding invoegen                                    Afbeelding invoegen
 
Respect en vertrouwen zijn onze sleutelwoorden. Bel of mail geheel vrijblijvend voor de prijzen en mogelijkheden.Afbeelding invoegen 
Wat is paardencoaching
Door ons denken zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. Maar als je je gevoel onderdrukt, wil dit nog niet zeggen dat het weg is. Een paard merkt onmiddellijk dat er een belemmering zit en reageert hier op. Door de invloed van het paard wordt als het ware een ‘andere ingang’ genomen, namelijk via het gevoel. Hieroor is de impact veel groter. Het paard, in combinatie met de vertaling, zorgt ervoor dat je denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht. Zodra het paard merkt dat er geen verschil meer bestaat tussen hoofd en hart, zal het dit ook bevestigen door ontspannen bij je te komen staan. Voor mensen is dit positief confronterend om mee te maken.
 
Afbeelding invoegen

Paardencoaching is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau. Het is niet van belang of je ervaring hebt met paarden of niet en of je bang bent voor paarden.

Het belangrijkste effect van paardencoaching op mensen is tweeledig:
1. Je kunt even niet zo goed nadenken met een los paard in de bak, waardoor rationele denkprocessen omzeild worden.
2. Het paard neemt spanning van je over en reageert op je gevoel en uitstraling.Het paard laat heel duidelijk zien waar de kern zit van eventuele problemen. Ik als coach vertel  wat het paard laat zien, maar conclusies mag je zelf trekken.  
 

Individueel of in een groep

Paardencoaching kan op meerdere manieren worden ingezet. Individueel of in een groep. Individueel gaan we meer de diepte in en verdiepen we meer op persoonlijk vlak en laat het persoonlijke blokkades zien. In een groep komt de groepsdynamiek naar voren en ook de eventuele blokkades waardoor de groep misschien niet helemaal in balans is, waar de communicatie hapert en de samenwerking niet vloeiend loopt.

 Afbeelding invoegen                      Afbeelding invoegen

 

Individuele sessie

Een individuele sessie duurt ongeveer een uur. Yvonne legt uit wat je gaat doen. Daarna mag je bij het paard de bak in. Je hoeft niets te doen en ook ervaring met paarden is niet nodig. Het maakt zelfs niet uit als je (een beetje of veel) angst hebt voor paarden. Je hoeft niet heel vlakbij te komen als je dat niet wilt. Het paard laat zien waar je "blokkades" zitten en ik vertaal deze naar inzichten. Na de sessie bespreken we welke inzichten je hebt gekregen, wat je groeipunten zijn en hoe je hier mee aan de slag kunt.

 

Groepssessie

Een groepssessie is maatwerk. Tijdens een groepssessie laat het paard direct zien waar en/of bij wie de meeste spanning is, zonder dat hier een waardeoordeel aan wordt gekoppeld (positief/negatief). Yvonne begeleidt het geheel. Het voordeel van deze manier van coachen is dat de teamleden niet veel hoeven te praten. Door het beeld wat het paard laat zien en door het voelen van wat er speelt, vallen er kwartjes voor de teamleden en krijgen zij zelf inzicht in de groepsdynamiek en de bijdrage hiervan van de teamleden en zichzelf. Hierdoor kun je anders naar een situatie, elkaar en ook jezelf gaan kijken, waardoor er ruimte ontstaat om dingen te veranderen. Omdat er tijdens een groepssessie weinig gesproken hoeft te worden, wordt het als veilig ervaren. Wel wordt er tussendoor steeds geevalueerd met elkaar, zodat je met de inzichten aan de slag kan gaan. Het doel van een groepssessie kan zijn: betere samenwerking, oplossen van conflicten, meer begrip voor elkaar, betere werksfeer. Dit alles resulteert in betere resultaten voor het bedrijf.


Respect en vertrouwen zijn onze sleutelwoorden. Bel of mail geheel vrijblijvend voor de prijzen en mogelijkheden.

 


 

DISC

Een vragenlijst vormt het uitgangspunt van de DISC-analyse. De DISC-analyse wordt gebruikt om je eigen gedrag, communicatie en talent haarscherp te ontdekken. Met de analyse en het DISC model krijg je inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen en hun communicatievoorkeuren. Het geeft je handvaten wat je kwaliteiten en  valkuilen zijn. Met dit inzicht gaan we aan de slag, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen. Hier heb je profijt van in de communicatie en samenwerking met anderen. Zowel prive als op zakelijk gebied. 

  Afbeelding invoegen


 Coachingstraject

Na een intake gesprek volgt een voorstel voor een coachingstraject. Een coachingstraject wordt op maat gemaakt, waarin vooraf het gewenste resultaat besproken wordt. Een coachingstraject bestaat uit meerdere sessies. Maar het is ook mogelijk om een enkele sessie te boeken. Deze zal ook al veel inzichten en handvaten geven om verder zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Respect en vertrouwen zijn onze sleutelwoorden. Bel of mail geheel vrijblijvend voor de mogelijkheden.