Teambuilding/bedrijfsuitjes

Vanaf april 2017 is het mogelijk om bij schapenboerderij Wolphaartsdijk teambuilding te doen met uw bedrijf, team of collega's. Een bijzondere dag, waarbij de teamspirit versterkt wordt. 


In de ochtend worden dmv paardencoaching de "problemen en krachten" van het team duidelijk. De teamleden mogen om de beurt bij het paard, waarna het paard de sterke en zwakke kanten van zijn "kuddegenoot" aanwijst. Een paard is van nature een vluchtdier en voor een paard is het essentieel om direct in te kunnen schatten wie hij voor zich heeft. Een paard laat dmv zijn gedrag zien wie er voor hem staat en wat zijn of haar sterke en zwakke punten zijn. De coach benoemt dit en legt uit wat het paard laat zien. Het is echt verbluffend dat een paard altijd zo goed de spijker op zijn kop weet te slaan en zelfs degene tegenover hem doet verbluffen wat de onderliggende oorzaken zijn van zijn of haar sterke en zwakke punten. Door deze punten te benoemen kan het team anders naar elkaar gaan kijken en de sterke punten meer gaan waarderen en de zwakke punten meer gaan begrijpen en daar als individu en als team mee aan de slag gaan. Er kan in 1 ochtend al een gehele mentaliteitsverandering plaatsvinden of de band kan nog meer versterkt worden. Zeer belangrijk als je een groot deel van de dag met elkaar door brengt. Na de paardencoaching wordt de ochtend geŽvalueerd onder het genot van een heerlijke streeklunch.

Na de lunch gaan we kijken hoe sterk het team is in samenwerking en hoe de banden in elkaar steken. We gaan naar een weiland waar onze schapen lopen. De hond laat zien hoe de samenwerking tussen coach/herder en de schapen werkt. De hond haalt de kudde schapen op. Hierna mogen de teamleden het gaan doen. Zonder hond, zonder aanwijzingen. Zij zullen als team moeten gaan samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Een schaap kan hard lopen en de kudde kan uiteenvallen, wat het nog lastiger maakt. Na afloop wordt onder het genot van een drankje en een hapje geŽvalueerd wat er door wie gedaan wordt. Hieruit blijkt wie de leidende taak op zich neemt en wie volgt en wie de kat uit de boom kijkt. Is er verschil met hoe het op de werkvloer gaat? Wie neemt de leiding? Is er misschien gevoelsmatig al een verandering door de paardencoachingssessie van vanmorgen? Juist door het team zelf ernaar te laten kijken en er met elkaar over te spreken kan het van de ervaring leren. Een leuke leerzame dag, waarbij het team aan de slag gaat om de banden en het team te versterken, dit gaat zich doorzetten naar de werkvloer!Maximaal 8 deelnemers
Duur 10.00 - 16.00 uur
Alleen mogelijk op afspraak